Evenement: 'Pak je rol om digitaal erfgoed bij de gebruiker te brengen' op 16 november

Steeds meer erfgoedorganisaties stelen hun erfgoedinformatie beschikbaar stellen als linked data. Dit vraagt om een gezamenlijke inspanning van zowel de makers van deze platforms als de organisaties die de informatie aanleveren.

Doordat steeds meer erfgoedorganisaties hun erfgoedinformatie beschikbaar stellen als linked data ontstaat de mogelijkheid om diensten zoals websites en apps voor erfgoedgebruikers, te ontwikkelen. Dit vraagt om een gezamenlijke inspanning van zowel de makers van deze platforms als de organisaties die de informatie aanleveren. 

Welke afspraken vraagt dit concreet van beide partijen? En wat vergt dit van de aangeleverde informatie? Onze collega's Donna Tromp en Martien Nijdam gaan hier volgende week alles over leren tijdens het Netwerk Digitaal Erfgoed evenement ‘Pak je rol om digitaal erfgoed bij de gebruiker te brengen’ op 16 november in Den Haag. Ben jij er ook bij? 
 
Voor meer informatie: https://netwerkdigitaalerfgoed.nl/agenda/pak-je-rol-om-digitaal-erfgoed-bij-de-gebruiker-te-brengen/?campaign=maand-van-het-digitaal-erfgoed-2023