Hoogtepunten 2023

Het jaar 2023 is weer voorbijgevlogen en wat een mooi jaar was het. We begonnen het jaar goed met de NDE-nieuwjaarsborrel in de Nicolaïkerk in Utrecht. Samen met collega’s uit het erfgoedveld hebben we getoost op een sprankelend jaar.

Een bijzondere mijlpaal dit jaar was de lancering van ons collectiebeheersysteem Memorix Nexus. Na een intensief traject van ontwikkeling, training en testen konden de eerste klanten aan de gang met ons nieuwe collectiebeheersysteem.

In het kader van Memorix Nexus zijn we volop bezig geweest met een Nexus Roadshow. We hebben veel (potentiële) klanten mogen bezoeken en hen kennis mogen laten maken met Memorix Nexus. Naast bezoekjes aan onze klanten hebben we ook vele mooie websites mogen maken voor onze klanten.
 
Gedurende het jaar hebben we deelgenomen aan diverse leuke en leerzame evenementen, waaronder de Archiefdagen, waar onze collega's Memorix Nexus onder de aandacht brachten en waardevolle connecties opdeden. Ook in november, de maand van het digitaal erfgoed, hebben we niet stil gezeten. We hebben verschillende evenementen bezocht deze maand en veel geleerd over wat het inhoudt om NDE-compatible te werken.

Naast leuke evenementen hebben we ook leuke collega’s mogen verwelkomen in ons team. Mike van den Berg, Peter Lutz, Tessa van Walstijn van Walstijn, Mike de Decker, Twan Mars, Maria Buiakova, Donna Tromp, Judith Rozing en Priscilla Cats, we zijn blij jullie in ons team te hebben.

Dit jaar zijn we ook voor het eerst aan de slag gegaan met een Pools VeleHanden-project en de website van VeleHanden is nu ook beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Fries en Pools. In totaal zijn er dit jaar zeven nieuwe VeleHanden projecten van start gegaan, waarvan drie dit jaar nog zijn afgerond dankzij de inzet van onze toegewijde vrijwilligers. Mark Groothuis kan je alles vertellen over VeleHanden. Samen met vrijwilliger Jeroen Zwier, die maar liefst 10.000 scans heeft ingevoerd, nam hij deel aan een talkshow waar je meer te weten kunt komen over VeleHanden. Zeker leuk om de talkshow eens terug te kijken op: https://www.youtube.com/watch?v=ARx_6T1X1wo.

Op 12 oktober is Picturae ICT B.V. onderdeel geworden van de Vitec Software Group familie en zijn wij onder de naam ‘Vitec Memorix B.V.’ verdergegaan. Door onderdeel te worden van Vitec Software Group kunnen wij volledig de focus leggen op onze softwareproducten.

Wij wensen u fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar. Met onze 35 collega’s kijken we uit naar nog een jaar vol mooie momenten en fijne samenwerkingen.