Interview Peter Lutz

Onze collega Peter Lutz stelt zich graag aan jullie voor.

1. Senior Accountmanager, vertel eens! Waar houd je je mee bezig?


Als accountmanager houd ik mij, samen met mijn collega Amy, bezig met onze grote groep enthousiaste klanten. Hierbij gaat het om gemeenten, erfgoedinstellingen, maar ook bedrijven en andere organistaties. Een groot gedeelte van mijn tijd ben ik bezig met het bezoeken van klanten, de wensen in kaart brengen, en overleggen hoe Vitec Memorix hier invulling aan kan geven. Daarnaast zijn er ook leuke, maar meer complexe projecten zoals Alle Friezen en Archiefnetten. Het is interessant om met de vele partijen die hierbij betrokken zijn samen te werken. Een ander onderdeel van mijn werk is het bijwonen van en meewerken aan evenementen die relevant zijn voor onze sector. Hierbij valt te denken aan de Archiefdagen, NDE bijeenkomsten, maar ook evenementen van onze klanten.

2. Wat vind je het leukste aan je werk?


Ik zal niet de enige zijn die zegt dat het menselijke contact met klanten en collega's het leukste onderdeel is van het werk. In de erfgoedsector werken veel gepassioneerde mensen, die zich echt met hart en ziel inzetten voor het duurzaam behoud, beheer, en de ontsluiting van (digitaal) erfgoed. Het is ontzettend fijn om met deze mensen samen te werken en hier een bijdrage aan te kunnen leveren.  

3. Wat is je achtergrond?


Ik ben opgegroeid in een monumentaal pand in Friesland met een zeer bijzondere "stinzentuin", die ook monumentale status heeft. Het belang en behoud van erfgoed is mij met de paplepel ingegoten. Qua opleiding heb ik een achtergrond in Japanse studies. Hierin heb ik me vooral gericht op het moderne Japan, maar ik heb ook altijd belangstelling gehad voor de cultuur, zoals de schrijnen, de blokdrukkunst, en taiko drummen. Dankzij deze studie heb ik de kans gehad om een aantal jaar in Japan en Singapore te werken. Via een Japans hardware bedrijf ben ik uiteindelijk in de IT terecht gekomen. In eerste instantie heb ik me beziggehouden met applicaties voor het sociaal domein en nu dus op het gebied van cultureel erfgoed.

4. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?


Eigenlijk heb ik te veel hobby's voor mijn beperkte vrije tijd. Ik houd me veel bezig met muziek, zo speel ik graag een beetje piano en gitaar. Daarnaast ben ik vrij veel bezig met onze (moes)tuin, en in ons oude Dudokhuisje is altijd wel wat te klussen. Techniek vind ik natuurlijk ook heel interessant en dan met name cyber security en open source oplossingen.

5. Wat hoop je te bereiken bij Vitec Memorix?


Met Memorix Nexus hebben wij een fantastische oplossing op het gebied van collectiebeheersystemen. Bovendien is Nexus enorm flexibel en hierdoor geschikt voor heel veel verschillende marktsegmenten. Ik hoop dat wij onze klantenkring verder kunnen uitbreiden naar andere sectoren. Verder zijn we actief in het buitenland en het lijkt me heel leuk om hier verder aan bij te dragen. Misschien zelfs naar Aziƫ? Wie weet...