Terugblik: Pak je rol om digitaal erfgoed bij de gebruiker te brengen

Onlangs waren onze collega’s Martien Nijdam en Donna Tromp aanwezig bij het Netwerk Digitaal Erfgoed evenement 'Pak je rol om digitaal erfgoed bij de gebruiker te brengen'.

Tijdens dit evenement illustreerden lopende projecten hoe de samenwerking tussen de makers van dienstplatforms en organisaties die informatie aanleveren in de praktijk vorm krijgt en welke afspraken van belang zijn.

De Architectuurblauwdruk van het Netwerk Digitaal Erfgoed vormde de rode draad van dit evenement. Met de blauwdruk wordt er een duidelijk beeld geschetst van hoe een dienstenplatform er uiteindelijk uit moet komen te zien en aan welke eisen deze moet voldoen. Boeiende voorbeelden toonden vervolgens hoe deze blauwdruk in de praktijk wordt toegepast op diverse platformen.

Daarna volgde een toelichting op het zichtbaar toepassen van Linked Open Data (LOD). Ons collectiebeheersysteem Memorix Nexus is ontwikkeld vanuit de linked data belofte en het was erg interessant om hier vanuit een ander perspectief over te horen en te ontdekken hoe dit in de praktijk wordt toegepast.

Het was een ochtend vol waardevolle inzichten en nieuwe perspectieven voor de toekomst van digitaal erfgoed. Wil je meer weten over de inzichten die we hebben opgedaan en hoe deze blauwdruk de toekomst van dienstplatformen vormgeeft? Neem dan een kijkje op: https://lnkd.in/e97wMMVk