Interview Amy van Harten

Wie werken er nu eigenlijk bij Vitec Memorix? We stellen je graag voor aan één van onze Account Managers Amy van Harten.

1. Account Manager, vertel eens! Waar houd je je mee bezig?
Als Account Manager ben ik het aanspreekpunt voor onze klanten. Ik geef advies om collecties zo goed mogelijk digitaal toegankelijk te maken en te beheren. Samen met de klant kijk ik naar de mogelijkheden die wij bieden met onze producten en diensten.

2. Wat vind je het leukste aan je werk?
Het werken met zoveel verschillende klanten in de erfgoedsector is echt heel gaaf. Ik kom op allerlei plekken en krijg met een grote diversiteit aan collecties en klanten te maken.
De plekken waar ik kom variëren van historische locaties en verrassende musea tot archieven, indrukwekkende familiebedrijven en zelfs sportclubs. Ik loop de ene dag door de natuur opweg naar een fort en een dag later sta ik weer middenin een drukke, grote stad.
In deze sector krijg je op allerlei manieren met erfgoed te maken, maar bovenal met heel veel leuke, betrokken klanten.

3. Wat is je achtergrond?
Ik heb altijd iets gehad met geschiedenis. Als kind was ik al gefascineerd door bijvoorbeeld oude foto’s, verhalen, kastelen en ruïnes. Later ook door musea en allerlei soorten kunst.
Dat heeft ertoe geleid dat ik Cultureel Erfgoed ben gaan studeren. Bij Picturae startte ik in 2019 als digitaliseringsmedewerker en ben daar doorgegroeid naar Sales. Dat doe ik nu nog steeds, maar dan voor Vitec Memorix.

4. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik hou van de natuur, muziek, musea, mooie steden bezoeken, concerten, tekenen, lezen en lekker rondrijden in mijn oude Mercedes.

5. Wat hoop je te bereiken bij Vitec Memorix?
Ik hoop dat we als bedrijf zoveel mogelijk archieven en erfgoedinstellingen kunnen helpen. Hoe meer de sector op een lijn gaat zitten en hoe meer organisaties we kunnen helpen, hoe beter collecties digitaal toegankelijk worden.