Interview Gera Knol

Wie werken er nu eigenlijk bij Vitec Memorix? We stellen je graag voor aan onze Senior Developer Gera Knol.

1. Senior Developer, vertel eens! Waar houd je je mee bezig?

Uiteraard met veel te veel.Het team waar ik deel van uit maak houdt zich bezig met alles rondom klanten. Het migreren van data, het bouwen van websites, het inrichten van de software voor collectiebeheer. Eigenlijk alles wat speciaal voor een klant gedaan wordt. Omdat het team zo veel direct voor klanten doet, wordt ik ook vaak gebruikt als tweedelijns support. Vaak komen de technische vragen van klanten mijn kant op.

2. Wat vind je het leukste aan je werk?

Het oplossen van puzzels. Omdat ik in een team werk dat dicht bij de klant staat, komen er bugs binnen. De meeste zijn goed verklaarbaar en makkelijk op te lossen. Soms zit er echter een vraag bij, waarbij niet direct duidelijk is wat er mis gaat. Ik vind het altijd ontzettend leuk om op basis van de data en de code er achter te komen waarom iets niet werkt. Beginnen op een punt waar het nog wel werkt. Zoeken naar het punt waar het stuk gaat. En dieper de code in duiken om er achter te komen waar het probleem exact zit en hoe de code aan te passen om het op te lossen.

3. Wat is je achtergrond?

Ik heb ICT gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Die studie focuste zich vooral op het managen van IT projecten. Een stukje vormgeving, computer geschiedenis, database modellen en meer om een goed eindproduct neer te zetten voor een klant. Alle onderwerpen kwamen globaal aan bod, zodat je oppervlakkige kennis had over alle onderdelen van een IT project. Het uitschrijven van een weldoordacht plan, zodat anderen dit plan kunnen realiseren is waar ik voor opgeleid ben.

Bij het afstuderen ben ik verder in aanraking gekomen met programmeren. Op dat moment ben ik er achter gekomen dat ik het ontzettend leuk vind om websites en webapplicaties zelf te kunnen maken. Bijna 20 jaar later doe ik dat nog steeds met heel veel plezier.

4. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Veel teveel. Vroeger had ik al veel hobbies voor thuis. Na corona had ik er ineens nog veel meer. 
Ik hou van handwerken, bakken en biljarten (zonder gaten).

Ik vind het heerlijk ontspannen om een zondag in de keuken te staan en deeg uit te rollen voor koekjes. Helaas zijn de meeste koekjes recepten voor bakplaten vol. Dat krijg ik thuis natuurlijk nooit op. Gelukkig vinden mijn collega’s het helemaal niet erg om zich af en toe op te offeren om mij te helpen met het laten verdwijnen van de koekjes.

Een hobby/sport die ik niet thuis kan beoefenen is biljarten. Dat doe ik ongeveer 2 keer in de week. Heerlijk in de lokale bruine kroeg één dorp verder waar een groot deel van het grond oppervlak opgeofferd is voor liefhebbers van dit spel.

5. Wat hoop je te bereiken bij Vitec Memorix?

Jeetje. Dat vind ik een lastige. Ik ben vooral met het hier en nu bezig. Ik vind het belangrijk om met plezier naar mijn werk te gaan. Dit prachtige “nieuwe” bedrijf, de ontzettend leuke, gevarieerde klanten en mijn enorm leuke collega’s zorgen ervoor dat ik altijd met plezier naar mijn werk ga.

Wat ik hoop te bereiken, is eigenlijk niet iets wat ik zelf wil bereiken, maar iets waarvan ik wil dat we dat met het hele bedrijf gaan bereiken. Ik hoop dat we met elkaar uit kunnen groeien tot een product organisatie. Waar we de specifieke wensen van onze klanten kunnen omzetten naar een algemeen product, waarbij niet 1 klant kan genieten van al onze inspanning, maar waar al onze klanten van kunnen genieten. Op die manier kunnen we ook meer tijd en energie steken om dat algemene product nog mooier en beter te maken.