Lancering Memorix Nexus bij Erfgoed Leiden

Een feestelijk moment vond plaats op 19 juni 2023 bij Erfgoed Leiden en Omstreken met de lancering van het op Linked Data-gebaseerde collectiebeheersysteem, Memorix Nexus.
Lancering Memorix Nexus Erfgoed Leiden

Na een intensief traject van ontwikkeling, training en testen kunnen de medewerkers van Erfgoed Leiden en Omstreken nu aan de slag met een geheel nieuwe werkwijze en systeem.

Deze overgang betekent op vele fronten een aanzienlijke verbetering: van twee systemen naar één geïntegreerd systeem, verbeterde zoekmogelijkheden en aanzienlijk snellere prestaties. Een enorme sprong voorwaarts richting de toekomst met Linked Open Data. Deze mijlpaal werd uiteraard gevierd met koffie en taart.

Memorix Nexus

Memorix Nexus is de nieuwste generatie collectiebeheersyteem, ontwikkeld vanuit de linked data belofte en bouwt voort op het succes van Memorix Maior. Nexus is niet alleen voorzien van een moderne gebruikersinterface, maar biedt ook tal van nieuwe functies en mogelijkheden voor erfgoedinstellingen om gegevens toekomstbestendig te beheren, verrijken, delen en verbinden.