Notarissen Netwerk

Laatst maakten we bekend dat er inmiddels meer dan 1 miljoen notariële akten zijn ingevoerd door de vrijwilligers van VeleHanden. Door het indexeren van deze notariële akten komt er heel veel nieuwe informatie naar boven en wordt de geschiedenis weer herschreven.

We wisten nog maar weinig over de Amsterdamse Notarissen en daarom is in 2020 de website Notarissen Netwerk (https://lnkd.in/eSPJhxhY) online gegaan. Op deze website worden biografische gegevens over de notarissen verzameld; jaren waarin ze werkzaam waren, locaties van hun kantoren, namen van klerken en opvolgers, specialisaties, religies en talen, bijverdiensten, netwerken en alle andere gegevens die we over deze veelzijdige mannen konden vinden.

Ondanks dat de website al een aantal jaar bestaat, zijn de vrijwilligers iedere dag nog volop bezig met het delen van informatie over Amsterdamse Notarissen die ze uit de notariƫle akten halen. Daarmee wordt de website steeds weer aangevuld met nieuwe kennis uit het VeleHanden project Alle Amsterdamse Akten van het Stadsarchief Amsterdam.

Kijk eens naar het netwerk graph en zie hoe notarissen met elkaar verbonden zijn. Ook staan er enorm veel portretten van de notarissen op de site. Neem snel een kijkje!